En kort oppsummering fra årets NTW

04.05.2023

40+ møter er tilbakelagt, men det er NÅ jobben begynner.  24.-27.april gikk årets Norwegian Travel Workshop av stabelen i Oslo, og vi opplevde stor interesse for vår region. 

 Hva er Norwegian Travel Workshop?

NTW er den største årlige samlingen av norske reiselivsbedrifter, med ulik vertskapsby fra år til år. Her møter norske tilbydere av reiselivsprodukter turoperatører fra hele verden som allerede har, eller som ønsker å ha Norge i programmet sitt. Det arrangeres en rekke aktiviteter i vertskapsbyen med nettverksbygging i fokus, i tillegg til to intensive møtedager. Møtene foregår 1:1 på egen stand, og her har du 15 minutter på å selge ditt produkt/destinasjon, 

Etterspørsel etter de bortgjemte perlene og mindre stedene 

I forberedelsene til NTW var det gjennomgående at mange turoperatører allerede har turer til Stavanger, Bergen og Hardanger, og dermed bruker vår region som transportetappe. Det ønsker vi selvsagt å gjøre noe med, og vi opplevde at det var stor interesse for vår region, men at kunnskapen om hva som faktisk kan oppleves her var noe manglende.  Det var mange turoperatører som hadde gjester som etterspurte opplevelser uten om de typiske høydepunktene, store byene og velkjente attraksjonene i Norge. De var på søken etter mindre steder og bortgjemte perler hvor man kommer tett på lokalbefolkningen. Og dere, dette er jo fortrinnet til vår region!  

Videre ser vi at flere av turoperatørene også er interessert i å komme på visningstur til oss.  Som de sier: det er lettere å selge noe du faktisk har opplevd selv.  Dette er noe vi selvsagt tar med oss i vårt videre markedsarbeid. 

Møtene er gjennomført, men hva nå? 

Møtene på NTW er utrolig viktig for å skape relasjoner og opprette dialog, men det er i etterkant det virkelige arbeidet begynner. Nå starter vi jobben med å følge opp hver enkelt med konkret informasjon som ble diskutert under møtet. En viktig del av dette er også å opprette kontakt mellom turoperatørene vi har møtt og våre medlemmer. Det er derfor svært viktig at alle svarer på eventuelle henvendelser som måtte komme. Selv om vi markedsfører og selger inn regionen med alle de virkemidler vi har, blir det likevel meningsløst hvis turoperatørene ikke får svar fra dere som er leverandører.

Dette var en viktig arena for oss å være på! Her fikk jeg god oversikt over trender, og hva som faktisk er etterspurt fra de ulike markedene. Her fikk jeg møte hele verden på en plass. 
                                                                                      - Margaret Hystad

Kan jeg delta?

Svaret er (mest sannsynlig) JA! På NTW deltar både destinasjonsselskap, aktivitetstilbydere, overnattingsbedrifter, transportselskap mm. Hele bredden i reiselivet er representert. I tillegg til oss, var også Margaret Hystad (Viking Adventure / Utne Hotel/ Viking Planet) med på årets NTW med egen stand for å representere sine produkter, og vi håper enda flere fra Haugesund & Haugalandet blir med til Trondheim neste år. 

Ikke nøl med å ta kontakt om oss om du har noen innspill/spørsmål om NTW, eller om vårt arbeid med turoperatører