Floating Wind Days samlet over 750 internasjonale delegater i Haugesund!

12.06.2024


Destinasjon Haugesund & Haugalandet AS (Visit Haugesund) var med å støtte Floating Wind Days, en stor internasjonal havvindskonferanse som arrangeres av næringsklyngen Norwegian Offshore Wind i Haugesund i mai hvert år. Det er et givende samarbeid, og utrolig gøy å se denne konferansen, og alt rundt den, vokse. 

Bransjefestival

Floating Wind Days er utrolig flinke til å involvere næringen og lokale aktører. Det var flere ulike arrangement, i tillegg til selve konferansen, i slutten av i mai. De oppfordret også lokale aktører til å opprette egne arrangement og legge viktige møter til denne uka. Haugesund Kommune, Haugaland Vekst, Invest in Rogaland og Visit Haugesund har to år på rad blitt invitert inn i en planleggingsgruppe for "site visits". Dette er de to dagene før selve konferansen, der delegater bli invitert til å bli bedre kjent med regionen. I år var det Utsira, Vindafjord og Vibrandsøy/Haugesund som sto på programmet. Det ble naturopplevelser, båtturer, god mat, musikk, lokal historie, mingling og viktigst av alt besøk til, og/eller interessante presentasjoner fra, lokale bedrifter relevante for flytende havvind. Det var også kveldsarrangement, blant annet på Festiviteten med underholdning fra Haugaland Storband og velkomst fra ordføreren i Haugesund, Nils Konrad Bua.

Under konferansen var hovedarenaen Maritim Hall på Quality Hotel Maritim, men det var også flere lokaler i bruk både under konferansen og på kvelden. Blant annet Garasjebryggeriet, Høvleriet + et stort telt der det også ble arrangert middag for 750 personer og konsert med Heine Totland.

Viser frem ekspertisen i regionen og skaper store verdier

Dette er en fantastisk måte å vise frem ekspertisen vi har på Haugalandet, og setter oss virkelig "på kartet". Jeg håper flere blir inspirert til å gjøre mer rundt planlagte konferanser, skape nye konferanser innen for sitt felt, eller invitere hjem konferanser til Haugalandet. Her stiller Visit Haugesund selvfølgelig opp med støtte igjennom hele prosessen. Les mer om kostnadsfri arrangementsstøtte.

Det blir spennende kalkulere hva den økonomiske lokale verdiskaping blir i år. I fjor kalkulerte vi sammen med arrangør og Innovasjon Norge at Floating Wind Days bidro med 11,5 millioner kroner til lokal verdiskaping. Det er veldig mange tilreisende til regionen og Floating Wind Days bruker så og si kun lokale leverandører. Det fortjener de en stor applaus for.

Velkommen (og velkommen tilbake) til Haugesund

Du la kanskje merke til blå Floating Wind Days flagg i Haraldsgata, internasjonale flagg på rådhusplassen og butikkvinduer i sentrum som ønsket velkommen til konferansen? I år, som i fjor, dro Visit Haugesund og Haugesund Sentrum i gang en vindusutstillingskonkurranse for Floating Wind Days. Mange butikker ble med på å ønske delegatene velkommen med plakater og kreative vindusutstillinger, og ikke minst visste de som jobber i sentrum at konferansen var i byen. Målet med dette er å gi en varm og synlig velkomst til de 750 delegatene som deltok på Floating Wind Days. Være et godt vertskap rett og slett.


Mange delegater reiste hjem og delte positive opplevelser av regionen, byen og konferansen med kollegaer, venner og familie. Håpet er at de, og flere de kjenner, tilbake til regionen vår på neste år konferanse, som turister, eller kanskje til og med som arbeidstakere i fremtiden. Søk Floating Wind Days på Linkedin så finner du flotte bilder og mye å lese på!

Foto: Zeko Media/Norwegian Offshore Wind.