Vi skal utvikle den komplette reiseplanleggeren for vestlandet

17.03.2021

Gled deg! Vi skal utvikle den komplette reiseplanleggeren for vestlandet - som er der for turisten gjennom alle faser i kundereisen

Haugalandet blir lettere å velge som reisemål allerede nå i sommer

Reiselivsbedriftene på Haugalandet vil gjennom sitt medlemskap i Destinasjon Haugesund og Haugalandet bli løftet frem i en stor satsing med en komplett reiseplanlegger og nye kraftfulle nettsider finansiert av Sparebanken Vest, Fjord Norge og destinasjonselskapene på vestlandet!

Vårt landsdelselskap Fjord Norge, som Destinasjon Haugesund og Haugalandet er del av, har fått støtte til utvikling av en komplett reiseplanlegger for vestlandet.

Vi har sammen fått tildelt 6,6 MNOK til utvikling av en native app og en webapplikasjon.

Dette betyr at både den norske og internasjonale turisten vil kunne bruke fremtidig nettside til planlegging av reisen sin, og ha oss med på reisen i form av en app på telefonen sin. 

Lansering

En enkel 1. versjon av appen lanseres allerede i juni i år, altså før sommerferien. Fullversjon av appen og nye felles nettsider for visithaugesund.no, fjordnorway.com og de andre destinasjonene på vestlandet lanseres i løpet av høsten.

Lokalkunnskapen er gullet som vi skal forvalte.

Denne viktige nye satsingen vil gi kraft og økt synlighet av våre medlemmer og deres produkter, så nå er tiden inne for å sjekke oppføringene din bedrift har på visithaugesund.no, som igjen vises på den nye appen, fjordnorway.com, visitnorway.com og visitnorway.no.

Det er med andre ord ekstremt viktig at kvaliteten på produktene blir presentert så godt som mulig - på alle språk, med bilder som både frister og gjengir din bedrift på en troverdig og god måte. 

Reiseplanleggeren skal ikke bare la reisende planlegge reiserute med tanke på transport (tid og avstand), men gjennom forskjellige integrasjoner gi brukeren nyttig informasjon og inspirasjon til unike og lokale forslag til aktiviteter og opplevelser hentet fra blant annet destinasjonsselskapenes innholdsrike produktdatabaser, altså reiselivsbedriftene på Haugalandet slik de er presentert på visithaugesund.no

I neste uke sender vi ut mail til hver medlemsbedrift med linker til deres oppføringer, så håper vi alle bidrar til at reiselivet på Haugalandet ser så bra ut at man rennes ned av gjester allerede i sommer!

Løsningen skal skape merverdi for brukeren, for reiselivsnæringen på Haugalandet, og vestlandet forøvrig, og den blir et viktig verktøy for utvikling av et mer bærekraftig reiseliv:

• Den skal hjelpe nordmenn og internasjonale gjester til å finne, bruke og oppleve vestlandet.

• Den skal hjelpe en næring i krise og å gjøre dem mer synlig og aktuell for potensielle gjester.

• Destinasjonsselskapene sikres enda bedre distribusjon av produktene i produktdatabasene sine som integreres i løsningen.

• Den skal bidra til økt lokal verdiskaping, og til et mer bærekraftig reiseliv - med lokalmat, kultur, aktiviteter og opplevelser, samt lokalproduserte produkter i tilstøtende næringer.

• Den skal bidra til økt oppholdstid, økt forbruk og til økt gjenbesøk.

• Den skal gjøre gjester som kommer til vestlandet mer fornøyd og til våre ambassadører.

• Det skal være en ny måte å tenke «planlegg reisen» på ved å samle all relevant informasjon, gi en personlig brukeropplevelse og tilpassede forslag.

• Den skal bli en «benchmark-løsning» for andre land og regioner.


Prosjektgruppen som jobber med ny reiseplanlegger og ny webplattform for destinasjonene på vestlandet:

Hanne Marit Frotvedt (Fjord Norge) - prosjektleder

Renate Kvåle Hagen (Visit Sognefjord for Vestland) 

Marit Krekvik (Visit Northwest for Møre og Romsdal) 

Ingun Solberg Harloff - (Visit Haugesund for Rogaland) 


Last ned full presentasjon av reiseplanleggeren her: