Green Key – den internasjonale miljøsertifiseringen for reiselivsbedrifter

18.02.2021
Foto: Jone Torkelsen
Foto: Jone Torkelsen

Nordmenn, skandinaver og egentlig turister fra hele verden generelt har endret synet på miljø og bærekraft de siste årene. I undersøkelsen fra Booking.com fra 2019 sier over halvparten at de har reist mer bærekraftig de siste årene. 72% sier at mennesker må begynne å handle nå, og må ta bærekraftige valg når det gjelder reising for å sikre en bærekraftig fremtid for fremtidige generasjoner. I samme undersøkelsen sier også 73% av respondentene at de vil lete etter miljøvennlig overnattingssteder.

Green Key er en miljøsertifiseringsordning for hoteller, overnattingssteder og andre reiselivsbedrifter. Green Key har til hensikt å fremme bærekraftig turisme, samt å bidra til å forebygge klimaendringer ved å belønne og støtte virksomheter som gjennomfører positive miljøtiltak.

Med over 2600 sertifiserte virksomheter i 56 land er Green Key er en av de største globale miljømerkene for overnattingssteder. Ordningen er anerkjent og støttet av United Nations World Tourism Organisation (UNWTO), United Nations Environmental Programme (UNEP). Ordningen er den eneste miljøsertifisering i Norge som har oppnådd den høythengende utmerkelsen Global Sustainable Tourism Council (GSTC) Recognition.

Da ses vi på medlemsmøte torsdag 25. februar klokken 09.00 - 09.30

  • Hvorfor miljøsertifisere bedriften (generelt)
  • Kort introduksjon om Green Key, søknadsprosessen og kriterier

Marit Kjellesvik fra Green Key orienter.

Les mer om Green Key👇🏼


Nettverk og relasjonsbygging viktige suksessfaktorer for de fleste næringer og markeder, og MICE-markedet (møter, insentivturer, konferanser og arrangementer) er intet unntak. Dette gjelder lokalt, men også nasjonalt og internasjonalt. Ideer og impulser utenifra, og ikke minst samarbeid, er helt avgjørende for å lykkes.